Poliţia germană desfăşoară o amplă operaţiune împotriva traficului de migranţi – Europa News
Germania

Poliţia germană desfăşoară o amplă operaţiune împotriva traficului de migranţi

Poliţia federală germană a întreprins luni dimineaţă percheziţii în mai multe oraşe în cadrul unei operaţiuni de combatere a traficului de migranţi în formă organizată, transmite dpa, potrivit agerpres.

La ora locală 06.00 (04.00 GMT), poliţiştii au descins simultan în 33 de proprietăţi din Berlin, Hamburg, landurile Renania de Nord -Westfalia, Saxonia-Anhalt şi Saxonia, dar şi din capitala slovacă Bratislava, a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de anchete penale la Berlin.

În jur de 700 de poliţişti au participat la operaţiune, majoritatea la Berlin.

Una din principalele două suspecte, o cetăţeană vietnameză, a fost arestată în capitala germană. O altă arestare a fost operată la Bratislava.

Conform purtătorului de cuvânt, femeile sunt acuzate de trafic de persoane în formă organizată din Vietnam spre Germania. Aceste persoane erau cazate temporar în apartamente din Slovacia.

Sumele cerute de traficanţi erau între 13.000 şi 21.000 de euro, a menţionat sursa citată.

Persoanele traficate erau forţate apoi să-şi achite datoria lucrând în saloane de manichiură, studiouri de masaj sau în aşa-numite apartamente bordeluri, afirmă poliţia.

Operaţiunea de luni a fost desfăşurată din dispoziţia parchetelor din Berlin şi Leipzig, în cadrul investigaţiilor Europol, a mai precizat purtătorul de cuvânt. 

Citește și:  GERMANIA: O treime din homosexualii se plâng că sunt discriminaţi la locurile de muncă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close