Canada

Poliţia din Toronto a împuşcat mortal un bărbat înarmat în apropierea unei şcoli

Asculta informatia

Poliţia din Toronto a împuşcat mortal un bărbat care mergea pe stradă cu o armă într-un cartier din metropola canadiană Toronto, incident care a determinat plasarea în lockdown timp de câteva ore a cinci şcoli din apropiere, ca măsură preventivă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Şeful poliţiei din Toronto, James Ramer, a declarat într-o conferinţă de presă că ofiţerii de poliţie au reacţionat după ce bărbatul înarmat i-a atacat. El a refuzat să ofere alte detalii, precizând că ancheta încă este în desfăşurare.

Incidentul a avut loc la aproximativ 130 de metri de şcoala publică ‘William G. Davis’ şi poliţia a blocat strada pe o lungime de 300 de metri.

Episodul survine la câteva zile după ce un tânăr înarmat a ucis 19 copii şi doi învăţători într-o şcoală primară din statul american Texas. Atacul din Texas, produs marţi, este cel mai recent dintre cele peste 200 comise cu arme de foc raportate în SUA de la începutul acestui an.

Rata omuciderilor cu arme de foc în Canada este de 0,5 la 100.000 de persoane, mult sub valoarea indicatorului din SUA, de 4,12 la 100.000 de persoane, potrivit unei analize din 2021 realizate de Universitatea din Washington.

Citește și:  Două provincii canadiene anunță anularea restricțiilor COVID pe fondul protestelor

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =

Close