Austria

Poliția austriacă a publicat un raport care clasează românii pe locul 3 în topul traficanților care duc migranți

Asculta informatia

Poliția din Austria a prezentat recent un raport pentru anul 2022 privind bilanțul traficului de migranți clandestini, raport în care românii se află pe locul al treilea, după sirieni și turci și la egalitate cu ucrainenii ca număr de persoane trecute ilegal peste graniță în Austria, informează Libertatea.ro.

În anul 2022 în Austria au fost reținuți peste 100.000 de migranți care au intrat ilegal în țară, fiind identificați 687 de traficanți de persoane, majoritatea fiind arestați.

Raportul poliției arată că cei mai mulți traficanți sunt din Siria (99), Turcia (69), România (52) și Ucraina (52). Printre traficanții arestaţi se regăsesc și 32 de cetăţeni austrieci și tot atâția moldoveni. „Există mulți tineri printre traficanții ucraineni și mulți sunt folosiți ca șoferi. Unii au simțit afacerea”, a explicat Gerhard Tatzgern, șeful operațiunilor de combatere a contrabandei la Oficiul Federal de Poliție Criminală.

Potrivit aceleiași surse, raportul poliției vorbește și despre un traficant român de persoane care ar fi dus în mai multe țări europene 36.000 de migranți clandestini, până când a fost prins în Austria anul trecut. Acesta pusese bazele unei rețele de trafic internațional care a fost destructurată în mai 2022.

Citește și:  Coronavirus: Austria refuză intrarea fără test negativ a germanilor din districtul Gütersloh
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 61

Close