Australia

Poliția australiană a arestat miercuri trei adolescenți care ar fi evadat în cursul dimineții dintr-un lagăr NAZIST de carantină pentru suspecți de Covid

Asculta informatia

Ca-n Germania nazistă? Poliția australiană a arestat miercuri trei adolescenți care ar fi evadat în cursul dimineții dintr-un centru de carantină pentru suspecți de Covid, au declarat autoritățile, potrivit The Epoch Times, care citează Sky News.

Adolescenții, în vârstă de 15, 16 și 17 ani, au avut toți rezultate negative la testul COVID-19. Celor trei li s-a cerut să stea în carantină în Centrul pentru Reziliență Națională de la Howards Springs, deoarece intraseră în contact strâns cu una sau mai multe persoane care fuseseră recent testate pozitiv.

„Riscul pentru sănătatea comunității era foarte scăzut, ceea ce ne liniștește”, a declarat Michael Gunner, premierul Teritoriului de Nord, referindu-se la faptul că cei trei au a avut un rezultat negativ la testul Covid.

Inspectorul-șef al Poliției Teritoriului de Nord, Jamie Chalker, a declarat că adolescenții ar fi sărit, miercuri dimineața, în jurul orei locale 4:40, peste un gard al centrului de carantină, situat în apropierea orașului Darwin, capitala Teritoriului de Nord, și destinat persoanelor care se întorc în țară. Recent, centrul a fost folosit și pentru a găzdui persoane care au fost testate pozitiv la virus în Katherine, un oraș din Australia unde, potrivit autorităților, luna trecută a izbucnit un focar de COVID-19.

Chalker a declarat că poliția i-a reținut pentru interogări pe cei trei după ce câțiva agenți i-au urmărit pe jos. Acesta a mai declarat că supravegherea cu camere video va fi probabil sporită în cadrul unității, pentru posibile incidente viitoare.

Persoanele care încearcă să încalce un ordin de carantină în Australia pot fi amendate cu până la 5.024 dolari australieni (3.586 de dolari americani).

Citește și:  O elevă de a șaptea se consideră PISICĂ și refuză să mai vorbească la ore. Profesorii sunt de acord cu fetița

Australia Is Betting on Remote Quarantine. Here's What I Learned on the  Inside. - The New York Times

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 52 =

Close