Romania

Piscicultor: Într-o săptămână, cormoranii mi-au mâncat toți peștii cu care am populat iazul!

Asculta informatia

Cormoranii, o problemă gravă pe care piscicultorii o reclamă în fiecare an. La început de 2022, bilanțul arată groaznic: sunt producători de pește cu pagubă totală din cauza păsărilor ce nu reprezintă niciun interes pentru vânători.

Problema cormoranilor, din nou în atenția autorităților! Semnalul a fost tras de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a avertizat acum mai bine de 3 ani, asupra pagubelor pe care cormoranii le produc pescarilor și proprietarilor de iazuri.

Protest al piscicultorilor afectați de cormorani

Păgubiții din județul Bihor au protestat spunând că au încercat în repetate rânduri să alunge păsările de pe râul Crișul Negru, fără succes. Aceștia se plâng că stolurile de păsări care s-au înmulțit foarte mult continuă să facă pagube însemnate. În fiecare zi, local, cel puțin 150-200 de kilograme de pește sunt devorate de cormorani.

Organizatorul protestului, Claudiu Ivan, a menționat pentru știrileprotv.ro că păsările sunt exact ca vulturii deasupra unor leșuri, iar dacă nu se iau măsuri nu va mai exista pește pentru pescuit.

”La Beiuș, cormoranii decimează. Sunt ca și vulturii pleșuvi în Africa, deasupra unui hoit. Dacă nu se iau măsurile necesare, o să ajungem să rămânem fără pești. Generația următoare nu va mai avea ce să pescuiască”, a declarat Claudiu Ivan.

Vezi mai departe pe: agrointel.ro

Citește și:  Gheorghiță, de ce nu spui că ai pus botul la cașcavalul Pfizer, Johnson, Merck și mărunțișul aruncat de pe masa Big Pharma? DOCUMENTE dispărute de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor. MApN are de dat explicații
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 51

Close