Romania

Piranha gasit de doi pescari intr-un râu din România

Asculta informatia

Doi tineri cu spirit civic au iesit sa curate unul din locurile de pescuit de pe Crisul Repede, dar au avut parte si de o captura surpriza.

Cei doi au descoperit in apele raului un exemplar de Piranha cu burta rosie, specie de peşte agresivă şi extrem de vorace, originară din America de Sud.

Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade”, a spus unul dintre pescari pentru ebihoreanul.ro.

Oamenii au alertat Garda de Mediu, care a confirmat ca pestele este intr-adevar piranha.

Trebuie sa verificam daca mai sunt si alti piranha in Cris si nu cumva sa fie si in Peta. In Criș, la temperaturile coborate de acum, nu ar rezista, dar in Peta, unde e apa termala, ar putea trai si sa se inmulteasca, cu consecinte grave pentru fauna din parau – clean, mreana si altele”, transmit reprezentantii Garzii de Mediu.

Acum, Garda de Mediu va face si o ancheta pentru a-l depista pe cel care a aruncat peste in rau.

Citește și:  Salariile, majorate până la sfârșitul anului. Raluca Turcan a spus cu cât vor crește
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3

Close