Africa

Algeria: Cel puţin şapte morţi în urma inundaţiilor

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au afectat nord-vestul Algeriei, a informat duminică Protecţia civilă din această ţară, potrivit AFP, via agerpres.  

Şapte victime: trei bărbaţi, două femei, un băiat de cinci ani şi o fată de 12 ani se aflau în trei vehicule care au fost luate sâmbătă de viituri într-un ued din regiunea Chlef, a declarat Protecţia civilă într-un comunicat.

Serviciul de salvare algerian a precizat că se află în căutarea altor trei persoane, printre care un copil, care se aflau în ce de-al treilea vehicul luat de ape. Cadavrul şoferului acestui al treilea vehicul a fost găsit duminică.

Peste 300 de agenţi ai Protecţiei civile au fost detaşaţi pentru a interveni în timpul acestor inundaţii care au afectat mai multe wilaya (prefecturi) din ţară.

Mai multe drumuri şi o secţiune a autostrăzii est-vest au fost închise din cauza vremii nefavorabile, potrivit agenţiei de presă APS.

Oficiul naţional de meteorologie a emis un buletin special care prognozează în continuare ploi abundente duminică în mai multe departamente din nordul Algeriei, cu un cumul de precipitaţii ce ar putea depăşi 30 de milimetri în 24 de ore.

Citește și:  Algeria a decis să oprească relaţiile diplomatice cu Maroc
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close