Romania

Piaţa din România invadată de produse agricole neconforme din Ucraina

Asculta informatia

Ţara noastră este tranzitată zilnic, cel puţin de când Rusia a pornit războiul, în urmă cu aproape un an, de produse ucrainene care ar trebui să ajungă în Occident.

O parte din ele se mai opresc și în România. Din acest motiv, piața noastră este invadată cu produse agricole neconforme.

Vândute la preț de dumping

Aceste produse neconforme din Ucraina sunt vândute la preț de dumping, în piața românească. Întrucât Ucraina nu este autorizată să exporte foarte multe tipuri de mărfuri, Bruxelles-ul a aprobat și tranzitarea teritoriului României cu orice tip de produse de origine animală.

Specialiştii în alimentaţie publică susţin că aceste mărfuri sunt considerate neconforme și ele nu trebuie să rămână pe teritoriul țării noastre.

Ucraina neagă că a cumpărat alimente la suprapreţ

Ministerul Apărării ucrainean a negat astăzi informaţiile vehiculate în presă conform cărora a semnat contracte la suprapreţ pentru produsele alimentare destinate militarilor săi, respingând orice acuzaţie de corupţie într-o ţară în care delapidarea de fonduri rămâne o practică obişnuită.

„Ministerul cumpără produsele relevante în conformitate cu procedura stabilită de lege”, a răspuns Ministerul Apărării de la Kiev, calificând drept „false” informaţiile difuzate în presă.

Citește și:  Orban respinge revenirea la un "lockdown" total: Situaţia e sub control. Am limitat răspândirea virusului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 29

Close