Sanatate

Pfizer vrea să crească preţul vaccinului anti-covid pe fondul scandalului ASTRAZENECA

Executivii Pfizer au informat investitorii despre „oportunitatea semnificativă” de a crește prețurile vaccinului Pfizer-BioNTech, anunță Business Insider, potrivit mediafax.

Vorbind la conferința virtuală Barclays Global Healthcare, doi oficiali ai companiei, – Frank D’Amelio, CFO și Chuck Triano, vicepreședinte senior pentru relația cu investitorii – au declarat că Pfizer va avea șansa de a crește prețurile pentru vaccin atunci când COVID se va trece din starea de pandemie la o situație endemică.

D’Amelio spune că odată cu reluarea „condițiilor normale de piață”, în timp, ar exista șansa ca firma să profite de oportunități dintr-o „perspectivă a cererii … și a prețurilor”.

Cei doi au adăugat că, pentru a rămâne protejați, oamenii ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a consolida imunitatea și eficacitatea împotriva variantelor emergente de COVID.

În plus față de rapelurile anuale regulate, acest ciclu de vaccinare poate deveni o parte din noul normal.

„Credem că devine din ce în ce mai probabil să aibă loc o vaccinare anuală”, a spus D’Amelio, menționând că Pfizer nu a văzut pandemia sau acțiunile de vaccinare rezultate ca pe un eveniment singular.

Compania intenționează să crească numărul de doze de vaccin pe care le poate furniza până la sfârșitul lunii iulie, sporind capacitățile de producție și lanțul de aprovizionare.

Citește și:  Pfizer recunoaște într-un document intern că persoanele vaccinate răspândesc particule infecțioase
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close