EuropaSanatate

Pfizer va reduce temporar livrările de vaccin anti-Covid în Europa

Pfizer îşi va reduce producţia în Europa, anunţă Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Dar, Institutul norvegian a declarat că nu vor exista întârzieri în implementarea procesului de vaccinare a populaţiei.

Pfizer își va reduce temporar livrările în Europa de vaccin împotriva COVID-19. Între timp, își îmbunătățește capacitatea de producție, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică.

„Am primit acest mesaj astăzi, puțin înainte de ora 10:00 (9:00 GMT). Ne așteptam la 43.875 de doze de vaccinuri de la Pfizer în săptămâna trei (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze”, a transmis, într-un comunicat, Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI).
Pfizer va reduce producţia
Reducerea livrărilor se datorează faptului că Pfizer limitează producția, în contextul actualizării capacităţii de producție la 2 miliarde de doze de vaccin pe an, de la 1.3 miliarde în prezent, a declarat FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene. Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a notat FHI.

Compania a transmis că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, se arată în comunicatul Pfizer.

În acest an se vor produce 2 miliarde de doze

CEO-ul companiei, Albert Bourla, a declarat marți pentru „Squawk Box” CNBC că este încrezător. Şi asigură o „crește importantă” de vaccin în acest an. Vor produce până la 2 miliarde de doze.

Citește și:  Atac cibernetic asupra companiilor care dezvoltă vaccinul anti-COVID-19

Bourla a mai spus că Pfizer are în prezent mai multe doze din vaccinul său decât sunt utilizate la această oră în toată lumea.

Uniunea Europeană a declarat săptămâna trecută că își dublează stocul de vaccin Pfizer-BioNTech.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că acordul prevede ca UE să achiziționeze încă 300 de milioane de doze de vaccin la stocul existent deja, scrie cnbc.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close