Ungaria

Peter Szijjarto: Nu Zelenski este el acela care „trebuie să decidă dacă Ungaria are un comportament adecvat ca stat membru al NATO”

Asculta informatia

Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a intrat într-un schimb de replici cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Szijjarto i-a spus lui Zelenski că nu este el acela care „trebuie să decidă dacă Ungaria are un comportament adecvat ca stat membru al NATO”.

Szijjarto a făcut afirmația, duminică, ea fiind un răspuns la o declarație a președintelui ucrainean – Zelenski a spus că „comportamentul Ungariei, ca stat membru NATO, nu este adecvat”. Legat de acest aspect, şeful diplomaţiei ungare a scris:

„Din fericire, nu el este cel care trebuie să decidă”, conform hirado.hu. Politicianul ungar a mai spus că „ungurii deja au plătit un preț extrem de mare din cauza războiului din Ucraina”.

Szijjarto a adăugat și că dacă această declaraţie înseamnă că preşedintele ucrainean le mulţumeşte respectuos ungurilor pentru faptul că „i-au lăsat să intre şi au avut grijă de peste un milion de refugiaţi din Ucraina” şi le mulţumeşte respectuos pentru că „au trimis continuu ajutoare”, atunci răspunsul este:

„Cu plăcere, sunt bineveniţi şi pot conta pe noi în viitor”, a scris Szijjártó pe pagina sa de Facebook.

Citește și:  Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close