Peter Szijjarto: “Amânarea lansării negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE este incorectă” – Europa News
EuropaUngaria

Peter Szijjarto: “Amânarea lansării negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE este incorectă”

Amânarea de către Bruxelles a lansării negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană este incorectă, întrucât ţara a adoptat măsurile cerute, a susţinut luni, la Skopje, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI, potrivit agerpres

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său nord-macedonean Bujar Osmani, Szijjarto a afirmat că ”Balcanii Occidentali au fost încă o dată decepţionaţi” de reuniunea ministerială de săptămâna trecută a Uniunii Europene pentru că negocierile de aderare nu pot începe în pofida unei decizii luate în urmă cu un an şi jumătate.

”Considerăm că situaţia este periculoasă şi contrară intereselor UE atât în termeni de securitate, cât şi în privinţa intereselor economice”, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

”Solicităm respectuos Bulgariei să-şi consolideze interesele naţionale justificate, dar în timpul procesului de aderare, şi nu să blocheze procesul”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, prin poziţia sa geografică pe aşa-numita ‘rută balcanică a migraţiei’, Macedonia de Nord joacă un rol important în stoparea migraţiei ilegale.

Pe de altă parte, ministrul Szijjarto a anunţat că la începutul lunii ianuarie un contingent de 30 de poliţişti ungari vor sosi în Macedonia de Nord pentru a contribui la protecţia frontierei de sud a ţării.

Citește și:  ANGLIA a acceptat transferul fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, pentru executarea pedepsei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close