Italia

Peste 70 de migranţi au debarcat într-o singură zi pe insula Lampedusa

Asculta informatia

Peste 70 de migranţi au debarcat miercuri pe insula italiană Lampedusa, în largul coastei Tunisiei, informează agenţia de presă AGI, preluată de AFP.

Trei ambarcaţiuni au ajuns în doar câteva ore pe ţărmul insulei din Mediterana, având la bord 11, 10, respectiv 36 de tunisieni, conform surselor din poliţie aflate la faţa locului. A patra ambarcaţiune se apropia, în cursul serii, cu încă 14 migranţi.

După primele operaţiuni de identificare şi control sanitar, migranţii au fost transferaţi în centrul Contrada Imbriacola.

De pe nava Ocean Viking a organizaţiei umanitare neguvernamentale SOS Mediterana, care patrulează în zonă de câteva zile, având la bord şi un jurnalist al agenţiei France Presse, a fost observată în aceeaşi zi prin binoclu o ambarcaţiune cu 30-40 de persoane care se îndrepta spre Lampedusa, a anunţat organizaţia. Echipajul a contactat autorităţile italiene şi malteze, iar ulterior a constatat că ultimul lot de migranţi a fost preluat de o navă a pazei de coastă din Italia.

Din Lampedusa, aflată între Malta şi Africa, sunt doar 130 de km până în Tunisia şi 290 până în Libia. Odată cu ameliorarea condiţiilor de navigaţie, pe timpul verii, tentativele de traversare a Mediteranei din aceste ţări ar putea deveni mai frecvente, apreciază AFP.AGERPRES

Citește și:  ITALIA: Mario Draghi i-a predat ştafeta Giorgiei Meloni
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 48

Close