Romania

Peste 207.000 de romani si-au anulat programarea pentru vaccinul AstraZeneca: “Sunt 28% dintre cei care confirmasera”

Dupa ce au inceput sa apara discutii despre posibile legaturi intre vaccinul AstraZeneca si tromboze severe, peste 207.000 persoane care erau programate la vaccinare cu AstraZeneca si-au anulat programarea incepand cu luna martie.

“Au fost peste 207.000 de anulari in platforma, iar dintre cei care si-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care si-au anulat programarea ceea ce reprezinta 28% dintre cei care isi confirmasera programarea”, a explicat coordonatorul Campaniei Nationale de Vaccinare anti-Covid.

“Este un procent mare, o treime din persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu totii. Consideram ca avem nevoie de o mai buna intelegere a acestui aspect de catre orice om care doreste sa se vaccineze. Este absolut fireasca si legitima ezitarea oamenilor la acest moment. Avem nevoie de mai multe informatii oficiale de la Agentia Europeana a Medicamentului. Si noi, cei care luam decizia, avem nevoie de mai multe informatii”, a adaugat Gheorghita.

El apreciaza ca, cel mai probabil, cei care au anulat programarile pentru AstraZeneca s-au inscris pe listele de asteptare pentru un alt vaccin, in conditiile in care numarul celor aflati pe liste a ramas constant.

Citește și:  Românii se trezesc: 11.000 de persoane au renunțat la programările pentru vaccinarea cu ser AstraZeneca
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close