Israel

Peste 20 de israelieni sunt suspectaţi de vânzarea ilegală de rachete în Asia

Asculta informatia

Peste 20 de cetăţeni israelieni au fost anchetaţi pentru producţia şi vânzarea ilegală de rachete către un stat din Asia, a anunţat joi serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Beth, fără a preciza ţara cumpărătoare, transmite AFP, si agerpres

Comunicatul citat de agenţie precizează că unii dintre suspecţi sunt foşti angajaţi în industria de apărare. Ancheta vizează infracţiuni împotriva securităţii statului şi spălarea de bani. Identitatea celor vizaţi este clasificată ca secretă.

Armele „dezvoltate, produse, testate şi vândute” sunt rachete de croazieră.

Fotografiile difuzate de Shin Beth prezintă o rachetă în curs de construcţie şi echipamente de comunicaţii şi navigaţie confiscate în timpul testelor efectuate de suspecţi în centrul Israelului. O înregistrare video pe care apare ca dată 2019 pare făcută la lansarea unei rachete de către mai multe persoane, lângă două automobile parcate.

Cei anchetaţi au avut contacte secrete cu partenerii străini, pentru a ascunde ţara de destinaţie. Shin Beth a considerat că există pericolul ca armele să ajungă la state ostile Israelului.

Israelul este considerat unul din liderii mondiali în vânzarea de armament, menţionează AFP. Conform datelor Ministerului Apărării, exporturile în domeniul militar s-au ridicat în 2019 la valoarea de 6,4 miliarde de euro.

Citește și:  Israelul este pregătit să atace pe cont propriu Iranul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Close