Romania

Căpușele au devenit un pericol mai mare decât pandemia. Val uriaș de oameni la Urgență

Căpușele pun mari probleme în București, pentru că s-au înmulțit, în condițiile în care dezinsecția a început cu mare întârziere. Momentan, pericolul creat de aceste insecte pare a fi mai mare decât cel reprezentat de coronavirus.

Căpușele s-au înmulțit în această perioadă în București, iar numărul persoanelor care au fost mușcate și au nevoie de îngrijire medicală a crescut îngrijorător. Până de curând, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” ajungeau, în medie, 5-6 persoane în fiecare zi. Acum, sunt și 20 de pacienți care au fost mușcați de căpușe.

Căpușele au invadat parcurile din București, autoritățile au început războiul pentru combaterea lor abia la mijlocul acestei săptămâni

Abia miercuri, 8 iunie, autoritățile au demarat tratamentele pentru dezinsecție în parcurile din București. Comparativ, în Capitală au fost confirmate 16 persoane cu coronavirus la data de 8 iunie.

Medicii recomandă ca persoanele care au fost mușcate de o căpușă să se prezinte la un spital, pentru a primi ajutor specializat. Cei afectați nu ar trebui să încerce să elimine de unii singuri, căpușele, prin metode neconvenționale.

Bacteria poate să producă boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”

Bacteria transmisă la oameni prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”, din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.

Citește și:  Un nou INCENDIU la un spital din România, zeci de oameni EVACUAȚI

Afecțiunea este foarte greu de diagnosticat, la două săptămâni de la înţepătura unei căpușe

Borelioza are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat şi aplicat de către medic. Boala poate fi diagnosticată prin probe de laborator, dar nu mai repede de două săptămâni de la înţepătura căpuşelor.

În ceea ce privește bilanțul pandemiei de coronavirus, pe teritoriul României, în țara noastră au fost confirmate 1.079.294 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 1.043.482 de pacienți au fost declarați vindecați de către medici.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close