Romania

Percheziţii la Serviciul Permise Suceava. DNA a confiscat ceasuri, pandantive și mașini de lux

Asculta informatia

În urma finalizării percheziţiilor efectuate de către procurorii din cadrul DNA Suceava, anchete ce vizează trei dosare penale, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste 1.000.000 de euro.

Procurorii fac cercetări în legătura cu comiterea, de către mai mulţi funcţionari publici, printre care şi poliţişti şi alte persoane, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălarea banilor, scrie Mediafax.

Procurorii declară că în perioada 2018 – 2020, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava ar fi funcţionat o grupare infracţională în care, alături de poliţişti şi funcţionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român.

Bunuri găsite de anchetatorii DNA

– 1.225.000 euro;
– 790.000 lei;
– 12.000 dolari;
– 1.500 lire sterline;
– 37 ceasuri de lux;
– 21 brăţări;
– 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur;
– 8 autoturisme de lux.

Gruparea infracțională ar fi acţionat pe două paliere

Gruparea ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani, pe două paliere: în legătură cu susţinerea şi promovarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Modul de funcţionare al acestui grup s-ar fi axat în primul rând pe coordonarea şi planificarea activităţii de examinare practică a candidaţilor într-o asemenea manieră încât să asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.

În legătură cu înmatricularea autoturismelor, membrii grupului  facilitau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea sau verificarea R.A.R. precum şi înmatricularea provizorie şi definitivă a autoturismelor.

Citește și:  Mii de polițiști din România amenință cu demisiile, dacă se impune Certificatul Covid la locul de muncă: 50% dintre polițiști sunt nevaccinați

Aceştia şi-au făcut chiar un „renume”, în sensul că puteau facilita cu succes omologarea/verificarea R.A.R. precum şi înmatricularea provizorie şi definitivă a autoturismelor, cu complicitatea unor funcţionari publici, contra unor sume de bani, cu atribuţii în ceea ce priveşte aceste activităţi (ingineri RAR precum şi agenţi de poliţie, respectiv, ofiţeri de poliţie cu atribuţii de aprobare a documentelor din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava).

 

 

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 22

Close