Orientul mijlociu

Pelerinii au început să revină duminică la Mecca, după ridicarea parţială a restricţiilor legate de coronavirus

Asculta informatia

Pelerinii au început să revină duminică la Mecca, după ridicarea parţială a restricţiilor legate de coronavirus din ultimele şapte luni, transmite Reuters.

Milioane de musulmani din toată lumea vin de obicei în Arabia Saudită pentru pelerinajele numite umrah şi haj. Cele două evenimente împart ritualuri comune, iar haj, care are loc o dată pe an, este cel mai important, fiind o datorie care trebuie îndeplinită de musulmani cel puţin o dată în viaţă.

Arabia Saudită, care a organizat mai devreme în acest an un pelerinaj haj simbolic, limitat doar la credincioşii din ţară, a permis duminică cetăţenilor şi rezidenţilor să participe la pelerinajul umrah, la o capacitate de 30%, respectiv 6.000 de pelerini pe zi. Pelerinajul umrah va fi permis musulmanilor din  străinătate începând de la 1 noiembrie.

Anul trecut, statul din Golf a atras 19 milioane de vizitatori umrah.

”Toată Mecca este fericită astăzi, este ca încheierea unei pedepse cu închisoarea. Ne-a lipsit sentimentul spiritual al pelerinilor care circulă prin oraş”, a declarat Yasser al-Zahrani, care a devenit şofer Uber cu normă întreagă după pierderea slujbei sale în construcţii în timpul carantinei naţionale de trei luni impusă de autorităţi în luna martie.

”A fost un coşmar…abia dacă am avut ce să muncesc pentru a-mi plăti facturile”, a mai spus acesta.

Înainte de pandemie, peste 1.300 de hoteluri şi sute de magazine erau ocupate permanent pentru a servi pelerinii care vizitau oraşele sfinte Mecca şi Medina. În prezent multe dintre ele sunt închise.

Citește și:  Bahrain a autorizat vaccinul cu Johnson & Johnson
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close