America CentralaReligie

Pelerinajul dedicat Fecioarei din Guadalupe a atras milioane de credincioşi pe străzile din Ciudad de Mexico

Asculta informatia

Mexicul a reluat luni tradiţia comemorărilor dedicate Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a ţării, care au atras începând de duminică aproximativ 11 milioane de credincioşi pe străzile din capitala Ciudad de Mexico, potrivit datelor oficiale mexicane, informează AFP, potrivit agerpres.  

„Cinci milioane de credincioşi” au trecut pe la templul Fecioarei din Guadalupe în ultimele 24 de ore, conform estimărilor primarului local, Claudia Sheinbaum, care nu au putut fi deocamdată verificate din surse independente.

„Potrivit poliţiei, ar fi vorba despre una dintre celebrările care au atras cel mai mare număr de persoane”, a adăugat ea în faţa reprezentanţilor presei.

Acest pelerinaj tradiţional ce are loc în fiecare an pe 12 decembrie a fost suspendat în 2020 şi menţinut, dar cu restricţii, în 2021. În 2019, acel templu din nordul capitalei Mexicului a primit peste 10 milioane de vizitatori.

La primele ore ale zilei de luni, pelerinii veniţi din toate regiunile Mexicului şi din alte ţări ale Americii Latine au intonat imnuri religioase pe ritmurile unor fanfare de mariachi pentru a o comemora astfel pe Fecioara din Guadalupe.

În tradiţia catolică, imaginea Fecioarei Maria i-ar fi apărut în 1531 unui bărbat aztec, Juan Diego, la un deceniu după cucerirea Mexicului de către spanioli.

Ediţia din 2022 a pelerinajului a fost salutată şi de preşedintele american Joe Biden, întrucât ea coincide cu împlinirea a 200 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Statele Unite şi Mexic.

Citește și:  Comercializarea, distribuţia şi livrarea’ de obiecte de plastic de unică folosinţă, interzise în Ciudad de Mexico
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close