Romania

Pe măsură ce inflația crește și românii câștigă din ce în ce mai puțin: Guvernul Ciucă ajută Ucraina cu încă 3,2 milioane de euro

Asculta informatia

Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat joi, în format online, la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varşovia.

În context, şeful Executivului a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistenţă umanitară şi pentru refugiaţi, sprijin economic şi a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Prim–ministrul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucţie al Ucrainei şi a reiterat susţinerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuţii ale donatorilor pentru a susţine răspunsul umanitar al Naţiunilor Unite în Ucraina, mai indică sursa citată.

Citește și:  MUSULMANUL Arafat le spune românilor cum să petreacă de revelion: Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Close