RomaniaUcraina

Patru migranți algerieni, prinși când încercau să intre ilegal în România din Ucraina

Patru cetăţeni algerieni care au încercat să intre ilegal în România au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, a informat, duminică, Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţei Oraşului Vicovu de Sus.

Astfel, arată sursa citată, echipa mixtă a depistat, pe raza oraşului Vicovu de Sus, patru bărbaţi de origine afro-asiatică, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

“În cadrul verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că cei patru sunt cetăţeni algerieni cu vârste cuprinse între 25 şi 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se precizează în comunicat.

Inspectoratul menţionează că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetăţeni algerieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.

Citește și:  Armată ucraineană nu recunoaște că a pierdut orașul Bahmut
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close