AfricaReligie

Patru adepţi ai unei secte găsiţi morţi după ce au ţinut post negru pentru ‘a se întâlni cu Iisus’

Asculta informatia

Liderul unei secte din vestul Kenyei s-a predat poliţiei, vineri, el fiind căutat după moartea a patru credincioşi cărora le-ar fi spus să postească pentru „a se întâlni cu Iisus”, a anunţat poliţia locală , scrie news.ro . 

Alţi unsprezece adepţi au fost internaţi în spital, trei dintre ei în stare critică, după ce au fost salvaţi din pădurea Shakahola, lângă oraşul Malindi. Poliţia se teme că alte victime vor fi descoperite.

Potrivit AFP, poliţiştii spun că au primit, joi, rapoarte despre „cetăţeni ignoranţi care mor de foame sub pretextul că se întâlnesc cu Iisus după ce li s-a spălat creierul de către un suspect, Makenzie Nthenge, pastorul „Bisericii Internaţionale Vestea Bună”

„Când agenţii noştri au mers în pădure, au găsit 15 persoane dar din păcate patru dintre ele au murit (…). Ceilalţi sunt în spital”, a declarat Charles Kamau, ofiţer responsabil cu investigaţiile penale în Malindi.

Cei patru credincioşi decedaţi nu au fost încă identificaţi. Cei unsprezece duşi la spital sunt şapte bărbaţi şi patru femei cu vârste cuprinse între 17 şi 49 de ani, potrivit raportului poliţiei.

Anchetatorii îşi continuau căutările în pădurea Shakahola, rapoartele indicând o posibilă groapă comună în care ar putea fi îngropaţi alţi adepţi. „Echipa nu a putut identifica groapa comună din cauza terenului extins şi a locuitorilor ostili din pădure. Se suspectează că în pădurile aparţinând suspectului sunt numeroase victime”, se arată în raportul poliţiei.

Citește și:  ECDC confirmă. Infectările cu Omicron, doar forme asimptomatice sau ușoare

Potrivit presei locale, Makenzie Nthenge a fost arestat şi acuzat luna trecută, după ce doi copii au murit de foame sub ochii părinţilor lor. El a fost apoi eliberat pe cauţiune de 100.000 de şilingi kenyeni (aproximativ 670 de euro).

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close