Stiri externe

Pasteur a renunțat să mai scoată vaccinul anti-COVID 19, pentru că nu funcţiona

Pasteur a renunțat să mai scoată vaccinul COVID, pentru că nu funcţiona. Tuplinele virusului suferă mutaţii rapide.

Dar se mobilizează pe vaccinuri pentru următoarele tulpini Institutul francez Pasteur a anunţat luni că renunţă la dezvoltarea potenţialului său vaccin anti-COVID-19 aflat în stadiul cel mai avansat, după ce în faza clinică s-a demonstrat că nu este suficient de eficace pentru a combate această boală, relatează EFE.

Compania a precizat că în faţa apariţiei altor variante virale, se va mobiliza mai mult în 2021.

Este vorba de un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei, a cărui testare pe subiecţi umani a început în august şi ale cărui rezultate preliminare au arătat că „răspunsurile imunitare sunt inferioare celor prezente la persoanele vindecate în mod natural sau observate la alte vaccinuri autorizate”.

Anunţul prestigiosului laborator intervine după ce compania farmaceutică franceză Sanofi a informat că şi potenţialul său vaccin anti-COVID-19 nu a obţinut rezultatele preconizate. Institutul Pasteur, care mizase pe dezvoltarea unui vaccin pornind de la cel împotriva rujeolei – un proiect în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck, care a anunţat la rândul său întreruperea studiilor pentru dezvoltarea unui vaccin -, a precizat că va continua cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri, care se află în fază preclinică, prealabilă testării pe oameni.

Citește și:  Vrajeala EVREIASCA: Netanyahu a aşteptat pe aeroport vaccinurile venite din America: ‘Mă voi vaccina primul!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close