Austria

Partidul Comunist din Austria intră, pentru prima dată după 1945, într-un parlament regional.

Tot luptând cu dreapta, comuniștii fac ravagii în Austria? Partidul Comunist din Austria (KPÖ) obține în urma alegerilor regionale din Salzburg, de duminică, 11,7 la sută, reușind să intre în parlamentul local pentru prima dată după anul 1945.

Potrivit G4Media, ascensiunea comuniștilor austrieci este fulminantă, având în vedere că în urmă cu cinci ani, la alegerile din 2018, partidul a obținut 0,4% din voturi. În afară de votul de duminică, cel mai bun scor electoral, după Al Doilea Război Mondial a fost înregistrat de comuniștii austrieci în 1945, atunci când au obținut în Salzburg 3,8%.

Sursa citată mai arată că Partidul Popular va câștiga alegerile din statul federal Salzburg, cu 30,5%, conform estimărilor oficiale. Este urmat de Partidul Libertății (FPÖ), de dreapta, 26,4% și de Partidul Social Democratic din Austria (SPÖ) 17,9%. Verzii obțin 7,8%, în scădere cu 1,5% față de alegerile din urmă cu cinci ani.

Candidații KPÖ au anunțat în timpul campaniei electorale că vor dona o parte din salariile lor de politicieni, în situația în care vor intra în parlamentul statului federal Salzburg.

Rezultatul este considerat un „semnal de alarmă pentru partidele consacrate”, care trebuie să se îngrijoreze de costurile ridicate ale locuințelor și de sărăcie, a declarat candidatul principal al partidului, Kay-Michael Dankl.

 

Citește și:  Adrian Zuckerman spune adevărul: Austria nu vrea România în Schengen. Viena sub influența Rusiei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close