Romania

Partidul AUR este pe locul 2 în preferințele de vot ale românilor, în timp ce PNL continuă să se prăbușească

Asculta informatia

Sociologul Mirel Palada spune că partidul AUR este pe locul 2 în preferințele de vot ale românilor, în timp ce PNL continuă să se prăbușească.

Într-o dezbatere organizată de BZI, Mirel Palada a declarat PNL va insista ca să se facă rocada între premieri, astfel încât PSD-istul Marcel Ciolacu să ajungă la conducerea Guvernului. În caz contrar, afirmă Palada, PNL va ajunge la un scor catastrofal.

„Din punct de vedere politic, supărarea românilor va duce la creşterea AUR. AUR e deja pe locul 2. Cei mai mulţi cred că în momentul de față ordinea este PSL, PNL. Greşit. La momentul actual, ordinea este PSD, AUR, PNL. PSD este când peste 30%, când sub 30%, AUR este între 25%, iar PNL a început să scadă sub 20% şi îşi continuă eroziunea.

În acest context, este destul de probabil ca PNL să insiste să se respecte rocada. Nu știu dacă PNL vrea să se înscrie sub 10%, şi să piardă şi preşedintele, şi premierul. Dacă PNL rămâne în continuare la guvernare şi are contra-performanțele de până acum, atunci este disperare în rândul PNL-ului. O să ne întoarcem în anii 2000. Acum în 2015 când Iohannis a câştigat alegerile şi PNL s-a unit cu PD aveau 50%. Dacă vor continua, risca să piardă tot.

PNL a fost de mai multe ori la conducere decât PSD. Ei zic că ultimii doi ani înainte de alegeri hai să încaseze şi alţii. Ăsta-i motivul pentru care e foarte probabil să se realizeze rocada. Nu o să vă puteţi permite să vă aliaţi cu AUR care e prezentat ca un partid legionar. Sunt nişte încercări de demonizare care funcţionează. Cât? Nu știm. În Italia, de exemplu, nu a funcţionat.

Citește și:  Sondaj de ultimă oră. AUR, pe locul 2, după PSD

E posibil să se întâmple şi cu AUR, să devină frecventabil. Dacă AUR va continua, va ajunge să devină o variantă viabilă pentru PSD. Ăsta e principalul pericol. PNL-știi nu sunt proşti şi ştiu şi ei ceva politică. Sunt nişte voci care au zis „hai să ne luăm bagajele”. Sunt tot soiul de primejdii la adresa PNL. Una dintre soluţii este ca PSD să îşi ţină cuvântul. Pentru PSD să nu se bage şi să nu ajungă la putere, de asemenea, e problematic. De aceea, lucrurile sunt împărţite.

E posibil să vedem această pace securistană care să fie premergătoare în 2024”, a menţionat Mirel Palada la dezbaterea menționată.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6

Close