Religie

Parohiile de preoți din SUA și Germania au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.

Vocile conservatoare din Biserica Catolică, care numără 1,3 miliarde de credincioşi, au spus că papa Francisc – care a trimis mesaje de recunoştinţă preoţilor şi călugăriţelor care slujesc şi pentru catolici homosexuali – face afirmaţii contradictorii pe tema homosexualităţii, ceea ce derutează o parte dintre credincioşi.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect

Luna trecută, un departament de la Vatican şi-a prezentat scuze pentru „că a provocat tristeţe în rândul comunităţii LGBTQ” prin înlăturarea de pe pagina sa de internet a unui link către un material al unui grup care susţine drepturile persoanelor homosexuale în pregătirea unui reuniuni la Vatican pe tema viitorului Bisericii, care va avea loc în 2023.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Citește și:  Patriarhul Kirill afirmă că ‘înţelege’ decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de a rupe legăturile cu Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close