Asia

Doi oameni au murit după vaccinare

Autorităţile sud-coreene au afirmat miercuri că investighează decesul a două persoane după ce media au relatat că acestea au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Una dintre cele două, în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară şi era internată într-un centru de îngrijire, a început să prezinte mai multe simptome, inclusiv febră ridicată, după ce a primit vaccinul AstraZeneca, a relatat Yonhap. Persoana respectivă a fost transferată marţi la un spital mai mare, dar ulterior a decedat, cu simptome de septicemie şi pneumonie.

O altă persoană în vârstă de circa 50 de ani, care avea probleme cardiovasculare şi diabet, a murit miercuri în urma unui atac de cord, după ce fusese vaccinată în ajun.

Un oficial al Agenţiei coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor a declarat pentru Reuters că aceasta investighează cauzele acestor decese, fără a da detalii.

Campania de vaccinare din Coreea de Sud împotriva COVID-19 a început săptămâna trecută, iar până marţi seara 85.904 persoane au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca şi alte 1524 din cel de la Pfizer, potrivit KDCA.

Coreea de Sud a raportat miercuri un bilanţ de 444 cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus în 24 de ore şi şase noi decese, ridicând totalul înregistrat de la începutul pandemiei, acum circa un an, la 90.186 de infectări şi 1612 decese.

Citește și:  Statistici îngrozitoare dupa VACCINARE. Numărul sportivilor morți subit a crescut cu 3.800%
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close