Africa

Burkina Faso: 19 membri ai armatei au fost uciși într-un atac

Cel puțin 19 membri ai armatei din Burkina Faso au fost uciși luni într-un atac în nordul țării, au declarat două surse de securitate pentru Reuters. Este al doilea asalt major asupra forțelor care luptă împotriva militanților jihadiști din zonă în mai puțin de o săptămână , informează mediafax.

Națiunea vest-africană a devenit un punct fierbinte pentru atacurile insurgenților legați de Al Qaeda și Statul Islamic, care au cucerit teritorii în regiunea Sahel, la sud de Sahara, în ultimul deceniu, ucigând mii de oameni și strămutând milioane de oameni în ciuda prezenței trupelor străine și a forțelor de menținere a păcii ale ONU.

Cel mai recent atac a vizat o tabără militară din orașul Tin-Akoff din provincia Oudalan din Burkina Faso, la mai puțin de 100 km de locul unde cel puțin 51 de soldați au fost uciși vineri într-o ambuscadă – unul dintre cele mai grele bilanțuri din memoria recentă.

O sursă de securitate care nu a dorit să fie identificată a declarat marți pentru Reuters că 19 soldați au fost uciși în Tin-Akoff, iar alți câțiva sunt dați dispăruți.

O a doua sursă de securitate a declarat miercuri că aproximativ 20 de soldați au fost uciși.

Guvernul militar care a preluat puterea în urma unei lovituri de stat anul trecut nu a comentat public atacul. Acesta nu a acuzat în mod direct insurgenții pentru ambuscada de vineri, dar a declarat că aproximativ 160 de „teroriști” au fost uciși în lovituri aeriene de represalii.

Franța a condamnat miercuri, într-o declarație, două atacuri asupra forțelor armate din Burkinabe, la 17 și 20 februarie, dar nu a oferit detalii

Citește și:  Aproximativ 40.000 de femei servesc în forţele armate ale Ucrainei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close