Franta

PARIS: Anne Hidalgo îşi va anunţa duminica aceasta candidatura la alegerile prezidenţiale de anul viitor

Asculta informatia

Primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, intenţionează să-şi anunţe duminica aceasta candidatura din partea Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale de anul viitor, a informat miercuri postul de televiziune BFM TV, citat de EFE, potrivit agerpres

Hidalgo, în vârstă de 62 de ani şi edil al Parisului din 2014, ar intenţiona să facă anunţul în timpul unui eveniment politic care va avea loc în oraşul Rouen (la nord-vest de Paris), a mai transmis sursa citată.

Dacă anunţul se confirmă, Hidalgo se va alătura astfel unei liste lungi de candidaţi prezidenţiali de stânga, ce îi include pe Jean-Luc Melenchon (din partea mişcării populiste Franţa Nesupusă), pe fostul ministru socialist Arnaud Montebourg (care candidează ca independent) şi pe comunistul Fabien Roussel.

Candidatura prezidenţială a Annei Hidalgo era considerată practic sigură la conferinţa politică din vară a Partidului Socialist, organizată la sfârşit de august în oraşul Blois (centru).

Născută în localitatea spaniolă San Fernando (provincia Cadiz), Hidalgo a ajuns în Franţa cu familia pe când avea doi ani, şcoala şi întreaga sa carieră profesională şi politică desfăşurându-se în ţara de adopţie.

Citește și:  Emanuel Macron condamnă atacurile asupra Israelului şi lansează un apel la calm
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 12 =

Close