Religie

Papa Francisc: ‘Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc’

Papa Francisc: „Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc”. Fragmente din interviuri cu Suveranul Pontif, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului, informează mediafax.

În ceea ce privește celibatul preoților, Papa Francisc a reiterat ideea că nu este deocamdată pregătit să îl revizuiescă, dar este o chestiune de „disciplină, care astăzi există și mâine poate să nu mai existe, și nu are nimic de-a face cu dogma”.

Suveranul Pontif spune acest lucru într-un interviu acordat site-ului argentinian Perfil, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului său, scrie Ansa.

Papa Francisc clarifică astfel ceea ce a spus în urmă cu două zile într-un interviu acordat celuilalt site argentinian, Infobae, cu privire la faptul că celibatul, fiind „o disciplină” și „o prevedere temporară”, ar putea fi revizuit.

Dorința pentru viitor este „pacea”: „Pace în Ucraina martirizată și în toate celelalte țări care suferă oroarea războiului”, spune Papa într-un interviu acordat Fatto Quotidiano cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a pontificatului său: „Un lucru care mă face să sufăr foarte mult este globalizarea indiferenței”.

Papa Francisc a vorbit apoi despre corupție, care „putrezește sufletul”: „În Biserică, ca și în politică și în societate în general, trebuie să avertizăm mereu asupra pericolului grav al corupției”. Și despre mafie: „Mafioții au bani cu sânge pe mâini. Ei fac afaceri cu arme și droguri. Ei ucid tinerii și societatea. Ei ucid viitorul. Trebuie să fim clari: în Biserică nu este loc pentru mafioți!” .

Într-un interviu acordat cotidianului argentinian La Nacion, publicat de Corriere, Suveranul Pontif explică faptul că Vaticanul lucrează cu „un serviciu al păcii’. El adaugă: „Sunt dispus să merg la Kiev. Vreau să merg la Kiev. Dar cu condiția să mă duc la Moscova. Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”. „Este probabilă o reuniune mondială, a reprezentanților lumii în acest sens. Există, de asemenea, un grup israelian care lucrează la asta. Este probabil ca diferite grupuri să se reunească și să facă ceva, nu? Vaticanul lucrează la asta”, spune Papa.

Citește și:  Papa a introdus reduceri şi pedepse alternative în Codul Penal al Vaticanului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close