Religie

Papa Francisc către catolicii HOMOSEXUALI: “Biserica nu vă respinge”

Biserica, cea adevărată, nu respinge pe nimeni. Papa Francisc spune clar: „O Biserică „selectivă”, de „sânge pur”, nu este Sfânta Mamă Biserică, ci mai degrabă o sectă”. Papa Bergoglio a răspuns printr-un mesaj cu autograf unui mini-interviu cerut de iezuitul american James Martin, în care acesta îl întreba cum să se adreseze unui catolic LGBT care a suferit un refuz din partea Bisericii.

„Aş vrea – răspunde Pontiful – să-l recunoască nu ca pe o „respingere a bisericii „, ci a ca pe o respingere a unor „persoane din biserică „. Biserica este o mamă care își cheamă toți copiii laolaltă. Să luăm de exemplu pilda oaspeților de la petrecere: „drepți, păcătoși, bogați și săraci etc. ” (Matei 22:1-15; Luca 14:15-24) O Biserică „selectivă „, de „sânge pur” , nu este Sfânta Mamă Biserică, ci mai degrabă o sectă „, a conchis Papa Francisc.

Iezuitul, care este implicat de ceva vreme în pastorala homosexualilor, în data de 5 mai, în numele „Outreach”, o publicaţie catolică LGBTQ care urmărește să sensibilizeze acest subiect, l-a întrebat pe Papa Francisc dacă este dispus să răspundă la unele dintre cele mai frecvente întrebări care au fost puse de catolicii LGBTQ și familiile lor.

Părintele Martin relatează că în biletul său, scris în spaniolă, a pus trei întrebări, un fel de „mini-interviu”, explicându-i Papei că „putea fi cât de laconic dorea, mai ales că suferea de reacutizarea durerii de la genunchi”, și că putea răspunde „în orice formă dorea „.

Trei zile mai târziu, iezuitul a primit mesajul cu autograf de la Papă: „În legătură cu întrebările dumneavoastră – scrie Pontiful – îmi vine în minte un răspuns foarte simplu „.

Citește și:  Papa Francisc marchează 10 ani în fruntea Bisericii Romano-Catolice

Acestea sunt cele trei întrebări ale părintelui Martin și răspunsurile conexe ale Papei Francisc:

1.Care ați spune că este cel mai important lucru pe care persoanele LGBTQ îl știu despre Dumnezeu? „Dumnezeu este Tată și nu se leapădă pe niciunul dintre copiii Săi. Iar „Stilul lui Dumnezeu” este „apropiere, milă și tandrețe”. „Aceasta este calea pe care îl veți găsi pe Dumnezeu „.

2. Ce ați vrea să știe persoanele LGBTQ despre Biserică? „Aș dori ca ei să citească cartea Faptele Apostolilor. Acolo vor găsi chipul Bisericii vii „.

3. Ce-i poţi spune unui catolic LGBTQ care a fost respins de Biserică? „Mi-aș dori perceapă acest lucru nu ca pe un „refuz al bisericii „, ci al „persoanelor din Biserică”. Biserica este mamă și își cheamă toți copiii. Să luăm de exemplu pilda oaspeților la petrecere. : „drepți, păcătoși, bogați și săraci etc. O „Biserică” selectivă, de „sânge pur”, nu este Sfânta Mamă Biserică, ci mai degrabă o sectă „.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close