EuropaReligie

Papa Francis a schimbat rugăciunea către Sf. Maria ca să-i pomenească și pe protejații săi

Papa Francisc i-a oferit Fecioarei Maria trei titluri noi, a anunțat sâmbătă Vaticanul. Acestea  vor fi adăugate la tradiționala „Litanie Lauretană”, care este de obicei recitată în timpul rozariului sau la sărbătorile catolice majore.

Noile titluri sunt „Mama îndurării”, „Mama speranței” și „reazemul imigranților”, se arată în scrisoarea trimisă de cardinalul guinean Robert Sarah, prefectul Congregaţiei pentru Cultul Divin. Epistola adresată președinților tuturor conferințelor episcopilor din lume, scrisoarea precizează că cele trei titluri au fost adăugate  la dorința expresă a Papei Francisc.

Primul nou titlu urmează să fie plasat după „Maica Bisericii”, cel de-al doilea după „Maica harului dumnezeiesc”, în timp ce al treilea va merge după desemnarea Mariei drept „Refugiul păcătoșilor”. În scrisoare, cardinalul Sarah spune „Știm din Evanghelie că discipolii lui Iisus au învățat de la bun început să o laude ca„ binecuvântată printre femei ”și să se bazeze pe mijlocirea ei maternă”, insistând că numeroasele titluri date Mariei de-a lungul istoriei sunt un „mod privilegiat și sigur de a-L întâlni pe Hristos”.

Papa este un apărător constant al imigranților și refugiaților încă de la alegerea sa în 2013. De altfel,  prima sa călătorie în afara Romei în calitate de papă a fost făcută pe insula italiană Lampedusa, unde s-a întâlnit cu imigranți și refugiații din Orientul Mijlociu și Africa.

În septembrie 2019, Papa Francisc a adăugat o sculptură înfățișând o barcă plină de migranți în Piața Sf. Petru. Opera de artă înfățișează 140 de migranți și refugiați din diferite culturi și perioade ale istoriei, inclusiv indigeni, evrei care scapă din Germania nazistă și refugiați sirieni și africani care fug de război și foamete în timpurile noastre, notează cruxnow.com.

Citește și:  Mexicul i-a cerut papei Francisc să îi împrumute manuscrise străvechi păstrate în Biblioteca Apostolică Vaticană

Mult mai nuanțată a fost de-a lungul anilor poziția cardinalului african Robert Sarah. Acesta s-a ridicat împotriva celor care „folosesc cuvântul lui Dumnezeu pentru a promova imigrația”. Mai mult, a denunțat noul Babilon promovat de elitele politico-financiare, afirmând că e mult mai bine să „ajuți oamenii să înflorească în propria cultură, decât să îi încurajezi să vină în Europa”.

Cardinalul pare că știe despre ce vorbește. Și-a petrecut copilăria și adolescența în Guineea, țară distrusă de o dictatură marxistă, și a înțeles că tiradele despre libertate, egalitate și conviețuire pașnică ascund de multe ori lucruri odioase. „Imigrația de masă este o nouă formă de sclavie”, spune cardinalul, adăugând că imigranții care sunt ademeniți să vină în Europa cu promisiunea unei vieți mai bune ajung deseori să ducă o viață „fără muncă sau demnitate”.

Dar nu numai imigranții au de suferit în acest experiment neo-marxist de proporții uriașee, ci și europenii. „Comisia de la Bruxelles nu se gândește decât la construirea unei piețe libere în serviciul marilor puteri financiare” (…). „Uniunea Europeană nu mai protejează popoarele din interiorul ei. Protejează băncile.” (…) „Această dorință contemporană de a globaliza lumea și de a elimina națiunile este nebunie pură”.

Cardinalul Robert Sarah crede că lumea întreagă se află într-un pericol teribil din cauza celor care se joacă de-a Dumnezeu și vor să reclădească societatea din temelii conform teoriilor lor bolnave. „Dacă Europa dispare și, odată cu ea valorile neprețuite ale bătrânului continent, Islamul va invada lumea și vom schimba complet cultura, antropologia și viziunea morală a umanității”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close