Religie

Papa a introdus reduceri şi pedepse alternative în Codul Penal al Vaticanului

Asculta informatia

Papa Francisc a emis marţi un document prin care introduce în sistemul juridic de la Vatican posiblitatea de reducere a pedepselor pentru bună purtare şi pedepse alternative, precum munca în folosul comunităţii pentru cei condamnaţi, relatează EFE, si agerpres.  

Papa Francisc, mereu angajat cu situaţia celor condamnaţi la închisoare şi cu reinserţia lor în societate, a decis să dea un exemplu prin acest document pontifical – „motu proprio” – care include schimbări în Codul penal al Vaticanului.

Potrivit papei, aceste schimbări erau necesare pentru „a continua procesul de actualizare în raport cu schimbarea vremurilor”.

Noile articole ale codului penal prevăd „o reducere a pedepsei cu între 45 şi 120 de zile pentru fiecare an de închisoare ispăşit”, în cazul în care condamnatul „s-a comportat bine şi „a dat dovadă de pocăinţă şi a participat la un program de tratament şi reintegrare”.

Sunt de asemenea prevăzute pedepse alternative precum munca în folosul comunităţii, ce include activităţi de utilitate publică, muncă voluntară şi de importanţă socială.

Astfel de pedepse nu erau până acum incluse în sistemul juridic al statului Vatican.

Citește și:  Papa Francisc salută armistiţiul global solicitat de ONU pentru pandemia de COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close