World

Pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022? Vezi ce spune Bill Gates….

Asculta informatia

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că speră că „faza acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, în ciuda apariției variantei Omicron, potrivit Business Insider.

„Ar putea fi prostesc să mai facem încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates pe blogul său GatesNotes. Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât spera, din cauza apariției variantei Delta și a ratei scăzute de vaccinare.

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, Bill Gates spune că rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu evoluțiile vaccinurilor și a medicamentelor antivirale l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în ​​orice alt moment al pandemiei. Suntem într-o poziție mult mai bună de a adapta vaccinurile dacă este necesar”, a adăugat el. Comentariile sale vin pe măsură ce varianta Omicron a coronavirusului se răspândește în întreaga lume.

Bill Gates a spus că multe mai multe informații despre varianta Omicron – cum ar fi eficiența anticorpilor dobândiți prin vaccinare sau infectare – vor fi disponibile în curând, deoarece cercetătorii lucrează intens pentru a studia noua tulpină.

Miliardarul e optimist: „Vor fi disponibile noi medicamente”

Miliardarul a mai spus că vaccinurile și medicamentele antivirale ar putea ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor. „Vor mai apărea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a scris el.

Citește și:  Jumătate dintre locuitorii democraţiilor lumii cred că libertăţile le-au fost restrânse execesiv în pandemie

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID și a gripei, în fiecare toamnă”, a spus el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 59

Close