Sanatate

Pandemia nevaccinaților, o teorie mincinoasă

Asculta informatia

Unii oficiali din domeniul sănătății din SUA se referă la COVID-19 ca la o „pandemie a celor nevaccinați”, întrucât 97% dintre americanii care au fost spitalizați cu simptome ale bolii sunt nevaccinați.
În timpul unui briefing de presă de la Casa Albă din 16 iulie 2021, directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), dr Rochelle Walensky, a indus teoria că persoanele nevaccinate reprezintă mai mult de 97% din spitalizările din Statele Unite.

În mod absolut previzibil, acest procent a fost preluat de mass-media și de către asociații medicale din toată țara și citat ca dovadă că lumea trece în acest moment prin „pandemia celor nevaccinați”.

Așadar, cum am putea combate această concluzie care se bazează pe statistici furnizate de o sursă autorizată cum este directorul CDC?

În primul rând, cifrele pot fi uneori înșelătoare sau chiar manipulate. Astfel, Dr. Walensky, a omis să spună la briefingul de presă că procentul de 97% se bazează pe datele colectate în perioada ianuarie-iunie 2021. Iar la un alt briefing de presă de la Casa Albă din 5 august, Dr. Walensky a spus că datele obținute cu procentul de 97% erau: „date care provin din analize în mai multe state din ianuarie până în iunie și nu reflectă datele pe care le avem acum din varianta Delta.”

Problema utilizării acestor date, pentru a transmite mesajul că 97% dintre americanii spitalizați cu COVID sunt nevaccinați, este că sugerează că doar trei la sută dintre americanii internați cu COVID sunt vaccinați. Acest fapt induce în eroare publicul în ceea ce privește creditarea vaccinurilor COVID, întrucât creează falsa idee a unei discrepanțe uriașe între rata de spitalizare a nevaccinaților și cea a vaccinaților, care la rândul ei duce la concluzia inevitabilă și nerealistă cum că vaccinurile trebuie să funcționeze aproape la perfecțiune.

Citește și:  Elveția, 5.900 de rapoarte de efecte secundare GRAVE ale vaccinului

Această concluzie ar putea fi valabilă dacă ar exista un număr relativ egal de persoane nevaccinate în comparație cu persoane vaccinate în SUA, în perioada ianuarie-iunie. Doar în acest caz am putea face o comparație echitabilă și echilibrată între cele două categorii. Dar această „egalitate” nu a existat.

Începând cu 1 ianuarie 2021, doar 0,5% din populația SUA fusese complet vaccinată. Până la 1 februarie, cifra a crescut la 1,8% din populație. Până la 1 martie, acesta era de 7,6%. Până la 1 aprilie, acesta era de 16,8%. Până la 1 mai, aceasta era de 30,9%. La 1 iunie, 40,6% din populația SUA fusese complet vaccinată. Până la sfârșitul lunii iunie, acest procent era de 46,3%.
Cu siguranță au fost mult mai mulți oameni nevaccinați spitalizați pentru COVID în perioada ianuarie-iunie 2021 întrucât pentru fiecare dintre cele șase luni pentru care CDC a colectat date despre internările COVID, au existat pur și simplu mult mai mulți oameni nevaccinați decât vaccinați.

Iată un exemplu. La 1 ianuarie, când doar 0,5% din populație fusese vaccinată, în SUA erau 125.047 de persoane spitalizate pentru COVID. Aproape toate persoanele spitalizate erau cel mai probabil nevaccinate. De ce? Pentru că doar 0.5% din populația Americii se vaccinase la acel moment. La 1 februarie, când doar 1,8% din populație fusese vaccinată, în SUA erau 93.536 de persoane spitalizate pentru COVID. De ce? Din același motiv, rata mică de vaccinare din acel moment.

Așadar, în perioada în care CDC, a strâns datele cu care susține că ne confruntăm cu o „pandemie a celor nevaccinați” mare parte a americanilor erau într-adevăr nevaccinați, iar nu mai susceptibili decât cei vaccinați în a ajunge în spital cu forme grave de COVID.

Citește și:  Un virus similar cu Covid-19, descoperit acum șapte ani și ținut secret de laboratorul din Wuhan

Traducere de Nicoleta C.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 34 =

Close