Pandemia împinge tot mai mulţi japonezi în braţele SUICIDULUI – Europa News
Asia

Pandemia împinge tot mai mulţi japonezi în braţele SUICIDULUI

Numărul de sinucideri din Japonia a crescut în octombrie pentru a patra lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, arată date publicate marţi, în timp ce activişti pun această tendinţă pe seama impactului economic al noului tip de coronavirus, în special asupra femeilor, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unor date preliminare ale poliţiei, numărul total de sinucideri a fost în octombrie în Japonia de 2.153, mai mult cu 300 de cazuri comparativ cu luna precedentă şi cel mai mare număr lunar din mai 2015.

Dintre cazurile înregistrate în octombrie, 851 erau femei, o creştere cu 82,6% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2019. Numărul de sinucideri în rândul bărbaţilor niponi a crescut cu 21,3%.

Numărul sinuciderilor s-a redus în mod constant până în iulie, însă de atunci impactul economic al noului tip de coronavirus a lovit căminele japonezilor, iar numărul de sinucideri a început să crească, susţin activişti.

Femeile, care, mai frecvent decât bărbaţii, au locuri de muncă pe perioadă determinată în industrii de retail sau de servicii, au fost afectate în mod disproporţionat de pierderea joburilor.

De-a lungul anilor în Japonia sinuciderea este considerată o cale pentru a evita ruşinea şi dezonoarea. Multă vreme a solicita şi a primi ajutor psihologic era stigmatizat, iar Japonia se află pe puţin onorantul loc întâi printre ţările G7 în ceea ce priveşte rata sinuciderilor.

Însă, atunci când sinuciderile au atins vârful de 34.427 în 2003, politicienii niponi au lansat în 2007 un amplu program de prevenţie a actelor de suicid. Printr-un efort combinat al guvernului şi corporaţiilor, care include identificarea grupurilor de risc, limitarea orelor suplimentare şi accesul mai uşor la consiliere, numărul sinuciderilor a scăzut la sub 20.000 anul trecut.

Citește și:  Polonezii au scandat “Jidanii sunt în spatele pandemiei”!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close