World

Pandemia, doar în capul OMS. Doar 915 decese la nivel mondial – Nimeni nu mai vrea vaccinuri

Asculta informatia

Organizația Mondială a Sănătății refuză în continuare să declare sfârșitul pandemiei, deși ultimele raportări au arătat doar 915 decese la nivel mondial. Chiar și numărul de cazuri a scăzut semnificativ, de la 3,6 milioane la sfârșitul lui ianuarie, la 320.000 la începutul lui mai. Motivele menținerii unei stări de urgență la nivel planetar țin, în mod evident, de afacerea vaccinurilor Covid, care s-a prăbușit în toată lumea.

Reprezentanții OMS nu mai contenesc să propovăduiască apocalipsa, susținând că nu au scăzut infectările, ci doar testarea, și că omenirea este în pericol. Mai mult, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că relaxarea restricțiilor este o greșeală, care ar putea duce la reapariția virusului. Cu siguranță s-au redus și testările, pe măsură ce noul coronavirus nu mai sufocă sistemele medicale, iar restricțiile au început să se ridice și în țările care au luat cele mai dure măsuri. Reperul nu a fost niciodată numărul de cazuri, ci decesele. Iar la data de 1 mai, la nivel mondial, s-au înregistrat doar 915 decese, un număr care a mai fost raportat în data de 19 martie 2020, adică la începutul pandemiei. Spitalizările au scăzut și ele extrem de mult, având în vedere că varianta Omicron s-a confirmat a fi o simplă răceală. În lume, peste 30.000 de cazuri pe zi mai au doar Australia, Italia și Franța, iar peste 15.000, SUA, Japonia și Coreea de Sud. În rest, toate statele raportează între zero și câteva sute sau mii de cazuri pe zi, semn că aproape toată populația globului a trecut prin boală, cu sau fără vaccin. Pe lângă OMS, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, susține că pașaportul verde trebuie menținut încă un an, considerând că pandemia nu a trecut încă, deși realitatea o contrazice flagrant.

Citește și:  Administrația Trump retrage Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății

Noua pandemie

Un alt susținător al pandemiei este și Bill Gates, fondatorul Microsoft, care spune că ar exista un risc de peste 5% ca omenirea să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment și că ar putea apărea o variantă a Covid mult mai transmisibilă și mult mai mortală. Aceste teorii au mai fost vehiculate și anul trecut, însă practica a arătat că Omicron a fost, într-adevăr, ultima variantă a virusului, așa cum susțineau cercetătorii din SUA. Periculoasă mi se pare însă afirmația lui Bill Gates, deși nu este chiar nouă, că ar trebui să ne pregătim pentru viitoarele pandemii, care vor fi mult mai grave și mult mai mortale. În primul rând însă nu am primit răspunsuri privind originea actualei pandemii, ci doar supoziții, niciuna confirmată oficial. Iar în al doilea rând, existența laboratoarelor biologice din Ucraina, recunoscută și de oficialii SUA, ar trebui să ne pună pe gânduri.

Nimeni nu mai vrea vaccinuri

România are pe stoc în acest moment 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid, iar depozitele au atins deja capacitatea maximă. Încercarea de a le vinde oricui de pe planetă a fost sortită eșecului, pentru că nimeni nu le mai cumpără de mult timp. Nici măcar eforturile de a găsi vreun stat care să accepte o donație nu au fost încununate de succes până acum, existând doar negocieri încă incerte cu Mexicul. Problema cu donarea este clară, nimeni nu vrea să ia vaccinuri pe care nu le folosește, având în vedere că, pentru distrugerea lor, se cheltuie milioane de euro. În ultimele două luni, la nivel mondial s-au vaccinat 2% din populație cu o doză, 4% cu două doze și 4% cu doza booster, ceea ce spune totul despre apetitul pentru vaccinare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Close