Palestinienii sunt optimişti faţă de schimbarea administraţiei de la Washington – Europa News
Orientul mijlociu

Palestinienii sunt optimişti faţă de schimbarea administraţiei de la Washington

Autoritatea Palestiniană şi Liga Arabă au estimat, duminică, într-un comunicat că noua administraţie americană a lui Joe Biden va avea un „rol pozitiv” în crearea unui stat palestinian independent, relatează France Presse, si agerpres.ro

Comunicatul comun a fost publicat după o întâlnire între preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, la Cairo, sediul organizaţiei.

Cei doi s-au întâlnit pentru a discuta „evoluţiile chestiunii palestiniene”, în special în lumina rezultatului ultimelor alegeri prezidenţiale din SUA.

Palestinienii au salutat victoria democratului Joe Biden şi, împreună cu Liga Arabă, şi-au exprimat speranţa că noua administraţie americană „va deschide calea pentru ca Statele Unite să reia un rol mai activ şi mai pozitiv în căutarea unei soluţii cu două state”, unul palestinian alături de Israel, se spune în comunicat.

După recunoaşterea oraşului disputat Ierusalim drept capitala Israelului de către preşedintele care îşi încheie mandatul Donald Trump, palestinienii au întrerupt legăturile cu Washingtonul.

Preşedintele Abbas a spus că „aşteaptă cu nerăbdare să lucreze” cu echipa Biden pentru a „îmbunătăţi” relaţiile americano-palestiniene şi garanta „dreptatea şi demnitatea” palestinienilor.

Abbas, care s-a întâlnit duminică cu regele Iordaniei Abdullah al II-lea, face un turneu în regiune pentru a obţine sprijin pentru palestinieni.

Abbas urmează să se întâlnească, luni, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

În timpul discursului său video în cadrul Adunării Generale anuale a ONU în septembrie, Abbas a cerut o conferinţă internaţională asupra conflictului israeliano-palestinian imediat după alegerile prezidenţiale din SUA.

Citește și:  Iranul acuză Israelul de asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close