Sanatate

Originile pandemiei Covid-19. Virusul chinez, banii americani și complicitatea Franței

Asculta informatia

Originile pandemiei Covid-19 rămân încă necunoscute, dar zi după zi se mai ridică puțin din cortina căzută peste această poveste. Deocamdată, probabilitatea unui accident de laborator la Wuhan este din ce în ce mai mare și noi elemente vin să completeze un tablou în care apar aceleași personaje incriminate de mare parte din opinia publică, lideri politici și miliardari controversați.

Pentru a înțelege originile SARS-Cov-2, există cinci puncte extrem de simple ce trebuie reținute. Și acestea sunt confirmate de dezvăluirile succesive apărute în urma cercetărilor jurnalistice (dar și a altor investigații) întreprinse.

Epidemia nu a apărut în decembrie 2019

Prima certitudine este că epidemia Covid-19 a debutat la Wuhan cu mult înainte de decembrie 2019. Fotografiile din satelit realizate de americani au observat prezența a de două ori mai multe mașini decât de obicei în parcările principalelor spitale din Wuhan. Și asta se întâmpla în august 2019!

A doua certitudine este legată de reflexele tipice ale unui regim comunist apărute la Guvernul Chinei. Autoritățile au ascuns pe cât de mult posibil existența epidemiei, dezvăluind lumii despre ce este vorba doar când întreaga comunitate internațională s-a unit împotriva Beijingului. Forțat să spună ce se întâmplă, Xi Jinping a recunoscut epidemia Covid-19 în ianuarie 2020, când nu mai era posibil să se ascundă.

Dr. Fauci și rolul Pentagonului în cercetările de la Wuhan

A treia certitudine îl are la bază pe dr. Anthony Fauci. El a făcut tot posibilul pentru a-l împiedica pe Donald Trump, fostul președinte al SUA, să cerceteze ce s-a întâmplat în laboratorul P4 de la Wuhan. De ce? Pentru că dr. Fauci autorizase, direct sau indirect, finanțarea laboratorului de la Wuhan! Dezvăluirile apărute în ultimele săptămâni au fost ca niște revelații.

Citește și:  HAOS în Seattle! Al doilea incident armat în așa-zisă zonă autonomă din oraș

Pe scurt, Statele Unite au interzis, în 2013, cercetările constând în transformarea genomului virusurilor pentru a le face mai periculoase pentru oameni. Dar oamenii de știință americani au putut, totuși, să își continue cercetările în cadrul laboratorului de la Wuhan, acolo unde, printre alte surse de finanțare, au sosit și bani de la Pentagon. Pare incredibil, dar acestea sunt faptele – Departamentul Apărării a finanțat laboratorul de la Wuhan transferând bani printr-un ONG numit Alianța EcoHealth.

Personal, Fauci continuă să nege implicarea sa la Wuhan, însă ancheta demarată de republicani a dus la o serie de dezvăluiri uluitoare. Iar FDA a ajuns să recunoască rolul jucat în toată cercetarea de acolo.

Accident de laborator, nu altceva

A patra certitudine este că avem de-a face cu un accident de laborator. Teza transmiterii naturale a virusului la om are din ce în ce mai puțini susținători. În schimb, varianta unui accident de laborator pare tot mai plauzibilă, mai ales de când s-a aflat că la Wuhan se făceau experimente utilizându-se un nivel de siguranță 2, asta deși cercetările în cauză impuneau un nivel de siguranță 4.

În fine, ultima certitudine este aceea că armata chineză își dorea să păstreze totul secret fiindcă în mega-laboratorul de la Wuhan desfășura cercetări privind armele biologice ale viitorului.

Ce rol a jucat Parisul

Întrebările care se pun acum. Deoarece teza unui accident de laborator a devenit cea mai probabilă, cum a apărut pandemia Covid-19? Cea mai bună explicație ar fi că la Wuhan prea mulți specialiști au lucrat cu tulpini virale în condiții de siguranță deficitare.

Citește și:  Guvernul israelian foloseşte din nou tehnologia de monitorizare a serviciilor secrete, după înmulţirea cazurilor de COVID-19

Cineva trebuie, acum, să spună de când au fost informate guvernele occidentale de către serviciile secrete și de ce nu au intervenit mai repede?  Există o serie de dovezi convergente care vorbesc despre o înțelegere între lideri politici și corporații, după ce a devenit clar că pandemia Covid-19” este o excelentă oportunitate de afacere.

Cum se explică faptul că, în octombrie 2019, la New York se ținea o conferință în care subiectul central era legat de o pandemie de coronavirus ce ar putea lovi omenirea? Nimeni nu a insistat, până acum, asupra acestei întrebări.

Dar la fel de important de știut este și ce rol a jucat Franța în declanșarea pandemiei Covid-19. În 2015, Laboratorul Mérieux, de la Lyon, s-a retras din cooperarea cu Wuhan deoarece francezii considerau că partea chineză nu respectă protocoalele de siguranță pentru construirea laboratorului P4. Cu toate acestea, în februarie 2017, premierul francez de la acea vreme era prezent la inaugurarea laboratorului de la Wuhan și mergea în China însoțit de Yves Lévy, fostul șef al INSERM (Institutul Francez de Sănătate și Cercetare în medicină).

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 10

Close