Romania

Orban respinge revenirea la un “lockdown” total: Situaţia e sub control. Am limitat răspândirea virusului

Asculta informatia

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Orşova, că nu există scenariul ca România să se întoarcă la starea de urgenţă şi carantină, pentru că “situaţia este sub control”.

Întrebat dacă există un scenariu al Guvernului – şi dacă da, care este acesta -, în care România să se întoarcă din nou la stare de urgenţă şi la un “lockdown”, aşa cum am avut deja, prim-ministrul Orban a replicat:

“Am să vă răspund foarte simplu. Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Deci nu există aceste ipoteze”.

Şeful Guvernului a participat la prezentarea proiectului “Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa”.

Citește și:  Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 126 de reacții adverse
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 22

Close