Sanatate

Optimism la OMS: Europa se îndreaptă spre sfârșitul pandemiei!

Asculta informatia

Datorită nivelului actual de vaccinare și severității mai scăzute a variantei Omicron, Europa se confruntă cu un răgaz comparabil cu o “încetare a focului”, care ar putea conduce la sfârșitul pandemiei de Covid-19, a estimat joi directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

“Odată cu sfârşitul iernii, această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o încetare a focului care ne-ar putea aduce o pace durabilă. Pandemia nu s-a terminat, dar suntem în poziția unică de a putea prelua controlul și nu ar trebui să pierdem această oportunitate”, a precizat Kluge  în cadrul unei conferinţe de presă online.

Totuși, această situație de “armistițiu” nu poate dura decât dacă se vor continua campaniile de vaccinare și monitorizarea noilor variante, a adăugat oficialul OMS,  în timp ce mai multe țări europene își relaxează considerabil restricțiile.

În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariţia variantei Omicron care a devenit dominantă.

Aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani. OMS Europa a cerut autorităților sanitare să se concentreze pe protejarea “celor mai vulnerabile populații”.

“În ceea ce privește noile variante, care vor apărea inevitabil, este posibil să  răspundem fără a reangaja tipul de măsuri perturbatoare de care aveam nevoie înainte”, a afirmat Hans Kluge.

Citește și:  Rafila, anunță sfârșitul plandemiei: Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 51 =

Close