Opt străini au încercat să intre ilegal în ţară. Erau ascunși într-un automarfar, condus de un șofer sârb – Europa News
Romania

Opt străini au încercat să intre ilegal în ţară. Erau ascunși într-un automarfar, condus de un șofer sârb

În data de 29.07.2021, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean sârb, în vârstă de 49 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale de construcţii. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt cetăţeni străini şi de trafic de migranţi pentru şoferul sârb. Faţă de acesta s-a dispus măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

Citește și:  Peste 11.000 de migranţi au intrat ilegal în Germania via Belarus şi Polonia în 2021
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close