Italia

Open Arms a debarcat sute de migranţi în Italia

Nava ONG-ului spaniol Open Arms, ce are la bord 265 de migranţi veniţi din ţări ale Africii subsahariene, a ajuns luni în zona Porto Empedocle, portul din insula Sicilia unde Italia a direcţionat-o pentru debarcarea migranţilor, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Nava nu va acosta în port, ci se vor deplasa către ea ambarcaţiuni ale unităţii sanitare maritime (USMAF) pentru ca migranţii să fie testaţi pentru COVID-19 cu teste rapide. Minorii (63, dintre care 40 neînsoţiţi) vor fi preluaţi de aceste ambarcaţiuni, iar cei care au rezultat negativ la testul COVID-19 vor merge într-un centru de primire pentru perioada de carantină.

Ceilalţi migranţi, peste 200, vor fi transferaţi pe nava Rhapsody, ancorată în portul Empedocle şi folosită de autorităţile italiene ca spaţiu de carantină pentru migranţi.

În urma refuzului Maltei, Italia a autorizat luni nava Open Arms să debarce pe teritoriul ei migranţii recuperaţi pe Mediterana în două operaţiuni distincte desfăşurate de acest ONG.

Citește și:  ”Vestele portocalii” din Italia susţin că pandemia nu a existat și au denunțat măştile în centrul Romei: ”Respirația este sacră”

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close