Europa

ONU: Condiţiile de trai ale muncitorilor sezonieri din Spania sunt DEPLOARABILE

Autorităţile spaniole trebuie „să amelioreze imediat condiţiile de viaţă deplorabile ale lucrătorilor imigranţi sezonieri, înainte să moară oameni”, a avertizat vineri un expert al Consiliului drepturilor omului al ONU, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mai multe tabere improvizate de muncitori sezonieri au fost recent distruse de incendii în provincia Huelva (sud), iar „peste 170 de persoane au rămas fără adăpost” şi „chiar mai mulţi vulnerabili”, a declarat Olivier De Schutter, raportor privind sărăcia extremă, într-un comunicat.

„Aceste incidente subliniază necesitatea urgentă de a asigura condiţii de muncă şi de viaţă decentă” sezonierilor, a adăugat el adresându-se autorităţilor locale, angajatorilor şi industriilor agricole.

În iunie, acelaşi expert a făcut apel la autorităţile spaniole să asigure acces la îngrijiri medicale lucrătorilor sezonieri. „O lună mai târziu, situaţia se degradează de manieră alarmantă zi după zi, în contextul pandemiei de COVID-19”, avertizează el.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 28.000 de morţi. Mai multe focare de contagiune au apărut în ultimele săptămâni în rândul muncitorilor sezonieri agricoli care străbat ţara pentru a culege recoltele de fructe.

Citește și:  Germania: Aproape 1000 de români s-au infectat cu virusul COVID-19 la un abator
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close