Europa

Femeilor ucrainene de la centrul pentru refugiați Galaxen din Olofström, Suedia, li s-a spus să nu se îmbrace provocator ca să nu provoace bărbații din alte culturi

Femeilor ucrainene de la centrul pentru refugiați Galaxen din Olofström, Suedia, li s-a spus să nu se îmbrace într-un mod care ar putea provoca bărbați din „alte culturi” care locuiesc, de asemenea, la unitatea de locuințe Galaxen, potrivit ziarului online suedez, Nyheter Idag.

Gitana Bengtsson, care i-a ajutat pe refugiați, a reacționat la „sfatul” venit de la conducerea locuințelor pentru refugiați și a mers la un adăpost pentru femei.

„Am vorbit cu o femeie de la adăpostul pentru femei din Olofström. A spus că ar trebui să mergem acolo și să avem o întâlnire informativă pentru femei”, a declarat Bengtsson la radio.

Vorbind despre cum s-au îmbrăcat femeile ucrainene înainte de a li se spune să se schimbe, Bengtsson a spus că „de obicei se îmbrăcau ca noi, ca tine și ca mine”.

„Nu este nimic ciudat în asta. Nu arătau ca niște prostituate. Dacă acele femei ar locui în oraș, nimeni nu le-ar spune cum să se îmbrace”, a adăugat Bengtsson.

Managerul de la unitatea de cazare le-a spus femeilor că nu ar trebui să poarte îmbrăcăminte ușoară care să facă vizibile părți ale corpului, cum ar fi pantaloni scurți sau fuste.

Au existat numeroase rapoarte despre unele femei ucrainene care și-au căutat refugiu în Suedia și s-au simțit nesigure în noile medii din cauza încercărilor bărbaților migranți de a pătrunde în locuințele lor.

În martie, postul de știri suedez Samnytt a vorbit cu femei ucrainene refugiate care locuiesc în orașul Örebro, în urma unui incident în care bărbați străini au intrat în casele lor și au încercat să le atace.

Citește și:  Letonia intentioneaza sa trimita avioane de luptă Ucrainei

Pe lângă amenințările cu agresiune sexuală, un număr de ucraineni ar fi refuzat să se îmbarce în autobuzele din capitala ucraineană destinată Suediei, din cauza preocupărilor generale cu privire la nivelul criminalității din țară.

Jimmy Hemmingsson, un cetățean suedez care asistă în prezent efortul umanitar în capitala poloneză Varșovia, a explicat într-un interviu radio din martie că refugiații și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de împușcături care au loc în Suedia, pe lângă faptul că au auzit de rapoarte ale serviciilor de protecție socială are au luat copiii din sânul familiilor din care făceau parte, conform Remix News.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close