Mexic

OMS acuzat de ‘neglijenţă’

Asculta informatia

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a acuzat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de „neglijenţă” pentru refuzul de a aproba vaccinul rusesc Sputnik V şi un ser chinezesc, relatează miercuri France Presse, potrivit agerpres.

Lopez Obrador a comparat OMS cu un generator de blocaj. „Aş spune că este mai mult o neglijenţă” a OMS, a mai spus el.

„Când vine vorba de sănătate, aceasta este, cu tot respectul, ineficienţă”, a notat preşedintele de stânga în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

Preşedintele mexican a spus că el cere OMS de o săptămână să aprobe Sputnik V şi vaccinul chinezesc CanSino.

Fără unda verde a OMS, mexicanii care primesc aceste vaccinuri nu pot intra în Statele Unite.

Un total de 51,6 milioane de mexicani au primit o vaccinare completă, potrivit website-ului Our World in Data. Sputnik este unul dintre numeroasele vaccinuri disponibile în Mexic.

Washingtonul a anunţat redeschiderea frontierei sale pe 8 noiembrie pentru persoanele complet vaccinate care vin din Mexic.

OMS a anunţat pe 7 octombrie că ar urma să reia în curând revizuirea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V.

Până în prezent, OMS a aprobat un număr mic de seruri, printre care vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna, Sinovac şi Sinopharm, precum şi câteva versiuni ale vaccinului dezvoltat de Oxford/AstraZeneca.

Mexicul (126 milioane de locuitori) este a patra ţară cea mai afectată de pandemie în număr absolut de decese (284.477 pentru 3,7 milioane de cazuri).

Citește și:  Congo a început campania de vaccinare împotriva Ebola
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 41

Close