OMS: „2022 trebuie să fie anul în care punem capăt pandemiei” – Europa News
Sanatate

OMS: „2022 trebuie să fie anul în care punem capăt pandemiei”

„În anul viitor, OMS se angajează să facă tot ce îi stă în putere pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat luni șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, considerând că o mai bună egalitate de imunizare între țări este esențială pentru a ieși din criză. 

Anul 2022 trebuie să fie anul „în care punem capăt pandemiei Covid-19”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), făcând un apel la lideri să conlucreze pentru a reduce inegalitățile în materie de vaccinuri.

„Cu toții ne-am săturat de această pandemie”

Ghebreyesus a transmis în egală măsură un mesaj de prudență pe măsură ce se apropie sărbătorile de sfârșit de an: „Cu toții ne-am săturat de această pandemie. Cu toții ne dorim să petrecem timp cu familiile noastre”, dar pentru a le proteja mai bine și pentru a vă proteja, „înseamnă în unele cazuri anularea unui eveniment”, a adăugat el.

Exprimându-se la o conferință de presă la ONU, la Geneva, el a recomandat familiilor și persoanelor care doresc să petreacă timpul împreună în perioada sărbătorilor să se gândească de două ori: „Un eveniment anulat este mai bine decât o viață mai puțin”.

De partea sa, el a spus că „OMS se angajează ca anul viitor să facă tot ce îi stă în putere pentru a pune capăt pandemiei”.

Citește și:  OMS solicită guvernare globală
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close