Europa

Oligarhii lui Putin fug cu iahturile în Maldive

Asculta informatia

Un număr tot mai mare de vase de lux aparținând magnaților ruși și-au îndreptat drumul spre Oceanul Indian, navigând în jurul Maldivelor și Seychelles, în momentul în care sancțiunile UE și SUA sunt impuse Rusiei după invazia Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin.

În acest moment, cele mai mari patru super-iahturi din Maldive sunt deținute de  afaceriști ruși, potrivit unei analize a datelor despre nave realizată de Bloomberg.
Cel mai mare, “Ocean Victory”(140 de metri) aparține magnatului oțelului Victor Rashnikov, în timp ce un altul –“Clio”(90 metri) – este folosit de “țarul aluminiului” Oleg Deripaska.
Deripaska, fondatorul gigantului Rusal, a cerut luni încetarea „capitalismului de stat” în Rusia în faţa crizei provocate de sancţiunile occidentale, una dintre rarele critici la adresa Kremlinului.

“Nord”, lung de 142 metri, proprietatea lui Alexei Mordașov, de asemenea miliardar în sectorul siderurgic, se află ancorat în Seychelles.

“Sea Rhapsody”, deținut de  bancherul  Andrei Kostin, se îndreaptă către lanțul de insule după ce a plecat din Turcia.

Se estimează că până la 10% din flota globală de ambarcațiuni de lux se află în proprietatea miliardarilor ruși, conform estimărilor celui mai mare observator al pieței, Superyacht Group.

Numărul total al iahturilor de mari dimensiuni   a scăzut la 10 de la 19 anul trecut în Maldive, în timp ce a urcat de la cinci la 12 în Seychelles, o fostă colonie britanică cunoscută pentru turism și politici fiscale avantajoase.

Citește și:  Boris Johnson: Regatul Unit este gata să iasă din perioada de tranziţie cu UE ''în termenii Australiei''
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 74 =

Close