Europa

Olandezii continuă răfuielile violente cu poliţiştii în marile oraşe

Poliţia olandeză a reţinut peste 150 de persoane în cea de-a treia noapte de violenţe în mai multe oraşe, unde grupuri de turbulenţi au incendiat, au aruncat cu pietre şi au jefuit magazine, după decizia autorităţilor de a interzice circulaţia pe timp de noapte în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Interdicţia, prima de acest fel în epoca postbelică, a urmat după un avertisment al Institutului Naţional de Sănătate (RIVM) cu privire la un nou val de infectări provocate de varianta ‘britanică’ a coronavirusului, şi a fost impusă în ciuda scăderii numărului de contagieri în ultimele săptămâni.

La Rotterdam, zece poliţişti au fost răniţi, iar 60 de protestatari au fost reţinuţi în cursul nopţii, a relatat marţi agenţia naţională de presă ANP.

Doi fotografi au fost răniţi după ce au fost luaţi la ţintă cu pietre, unul la Amsterdam, iar celălalt în oraşul vecin Haarlem, a anunţat postul NH Nieuws.

În estul Amsterdamului, cel puţin nouă persoane au fost reţinute după ciocniri cu poliţia antirevoltă.

Potrivit martorilor, au fost sparte vitrine, iar un grup de protestatari furioşi a atacat o dubă a poliţiei.

Şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Bilanţul de până acum al infectărilor cu coronavirus este de 952.950, dintre care 13.579 soldate cu decese.

Citește și:  Mii de nemţi protestează în centrul Berlinului - Oamenii s-au săturat de restricţiile antiepidemice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close