Europa

OLANDA: Poliţia a dispersat un grup de protestatari adunaţi în faţa unui centrul pentru refugiaţii afgani

Poliţia olandeză a dispersat un grup de protestatari adunaţi în faţa unui centrul de primire de urgenţă pentru refugiaţii afgani, informează miercuri dpa, potrivit agerpres

Circa 250 de persoane s-au adunat în faţa unei unităţi militare transformate în centru de primire pentru refugiaţi în apropierea satului Harskamp, scandând lozinci precum „Oamenii noştri mai întâi” şi „Harskamp ne aparţine”, a informat postul local Omroep Gelderland.

Poliţia a intervenit după ce au fost incendiate anvelope, potrivit unui purtător de cuvânt citat de agenţia de ştiri ANP.

Un grup de aproximativ 60 de tineri din zonă au fost obligaţi să se întoarcă în sat şi nicio persoană nu a fost arestată.

Ministrul apărării Ank Bijleveld a condamnat miercuri comportamentul demonstranţilor ca fiind „reprobabil”, a relatat Omroep Gelderland.

Ministrul de externe olandaz Sigrid Kaag a declarat că manifestanţii s-au comportat „fără suflet şi îngrozitor”.

Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple, a declarat primarul din Ede, Rene Verhulst. „Nu vrem asta aici”, a spus el, adăugând că poliţia şi municipalitatea se consulta cu privire la modalitatea de a preveni astfel de incidente în viitor.

Ministerul olandez al Apărării a creat până acum trei centre de primire de urgenţă pentru refugiaţii afgani, inclusiv cel de lângă Harskamp, iar un al patrulea este în faza de pregătire.

Până în prezent, în aceste centre au fost cazaţi în total 1.100 de persoane evacuate, potrivit Agenţiei Centrale pentru Primirea Solicitanţilor de Azil. Un al patrulea centru este pregătit de armată lângă Nijmegen.

Citește și:  ANGLIA anunță că va primi 20.000 de refugiaţi afgani, între care 5.000 în primul an
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close